Η περιοχή

Ουρανούπολη, η μικρή ατμοσφαιρική πόλη που χωρίζει το Άγιο Όρος με τη γη των κοσμικών, ζώντας κάτω από την αύρα του ιδιαίτερου και της παραδοσιακής ομορφιάς. Οι επισκέπτες της την ερωτεύονται και αποτελούν χρόνο με τον χρόνο αναπόσταστο κομμάτι της. Μέσα στον οικισμό, μία όμορφη ιστορία ξετυλίγεται μέσα στον Πύργο της, με εκθέματα και μία σπάνια συλλογή από υφαντά, ακριβά αντικείμενα από το ζεύγος Loch που κατοικούσαν τον Πύργο μέχρι και το 1982. Κάτω από τον Πύργο, στο λιμάνι, ξεκινούν καθημερινά τα καράβια που μεταφέρουν τους προσκυνητές στο Άγιο Όρος και τους τουρίστες που κάνουν την κρουαζιέρα γύρω από την χερσόνησο.

Λίγο έξω από τον οικισμό, η Μονή Ζυγού, ένα αρχαίο μοναστήρι, τοποθετημένο ακριβώς στα σύνορα, αλλά επισκέψιμο και από γυναίκες. Οι αναπαραστάσεις, τα ψηφιδωτά και τα εκθέματα δίνουν μία εικόνα των μοναστηριών του Αγίου Όρους.Απέναντι από την Ουρανούπολη, ένα σύμπλεγμα μικρών εξωτικών νήσων, τα Δρένια, το αγαπημένο σημείο των τουριστών, ενδείκνυται για κολύμπι, ψάρεμα και καταδύσεις σε τυρκουάζ νερά, ενώ δίπλα τους επιπλέει η Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής. Καπετανόσπιτα, ταβερνάκια και μαγευτικές παραλίες σε κάθε σημείο της, αποτελεί το ορόσημο της θαλάσσιας περιοχής.

Στην γύρω περιοχή προτείνουμε ανεπιφύλακτα την επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα, την γενέτειρα του αρχαίου φιλόσοφου Αριστοτέλη, τον πολύχρωμο παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας με τα μουσεία και τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στέφανου, το διαδραστικό Πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, αλλά και άλλα σημεία που θα ανακαλύψετε μαζί μας κατά την διαμονή σας στο Hotel Theopisti.